Lavkarbobrød

Det er ikke nødvendig å kutte ut brødmat selv om en vil ha et kosthold uten for mye karbohydrater! Jærbakeren har utviklet et eget lavkarbobrød samt et lavkarboknekkebrød. Knekkebrødene er også glutenfrie. Disse produktene inneholder minimalt med karbohydrater.

Vår påstand er at vi slår dr. Fedon Lindbergs brød med flere lengder - vårt brød inneholder 3,9 karbohydrater pr 100 g. Brødet er basert på egg, créme fraiche, solsikkeolje, kruskakli, linfrø, sesam og selvsagt ChiaX-frø. Det er et supergodt brød og knekkebrød som vi anbefaler for alle som ønsker mindre karbohydrater og allikevel kunne spise deilig brødmat. Vi anbefaler at du skjærer tynne skiver av dette brødet og oppbevarer det kaldt.

Lavkarbo har fått stor oppmerksomhet i media. Ofte forbindes Lavkarbo med slankedietter som Ketolyse og Atkins. Disse diettene er basert på å erstatte karbohydrater med store mengder fett, noe som ikke er særlig gunstig for helsen. Men å kutte ned på karbohydrater med sunne alternativer for brødvarer i et ellers sunt kosthold - er ikke skadelig. Våre lavkarboprodukter er sunne brødvarer basert på tradisjonelle gode matvarer med mye frø og kjerner. DET ER SUNT DET !!

Lavkarbo produkter er vanskelig å produsere og med kostbare ingredenser blir derfor produktene dyre. Det er lite gluten i disse produktene, noe som medfører at de ofte blir kompakte i konsistensen. Industrien har valgt å tilsette ekstra gluten for å få mer luftige brød, noe som er uheldig. Vi som forbrukere får for mye stivelse i oss i dagens kosthold og når ekstra gluten blir tilsatt medfører dette skjult inntak av gluten. Jærbakeren tar avstand fra dette, vi har gode oppskrifter og dyktige håndtverkere og trenger derfor ikke å tilsette ekstra gluten. Alt vårt bakerverk er produsert UTEN tilsatt gluten.

Kilder vedr tilsatt gluten: Vårt luftige brød og Test fra NrK

lavkarbo1.jpg

Sunne brødvarer - viktig for oss

Bruk av palmeoljer er bannlyst hos Jærbakeren. Salt som brukes er kun Himalayasalt. Jærbakeren baker brød uten E-stoffer. Ekte kremfløte er en selvfølge i alle våre kakeprodukter. Brød helt uten gjær får du hos oss hver dag. Jærbakeren samarbeider også med forskningsinstitutt om bruk av jordskokk i brødmat.

gulboks.png

Powered byiTools