Sunne kaldpressede oljer

Jærbakeren bruker bare sunne oljer i sitt bakerverk og vil aldri gå på kompromiss når det gjelder kvalitet. Palmeolje er uaktuelt! 80% av Jærbakerens produkter bakes med rapsolje som er en kolestrolfri olje. Denne brukes også i smulten når det lages smultringer og berlinerboller.

Rapsoljen har mange positive egenskaper. På grunn av høyt brennpunkt på 360 grader og et røykepunkt på 320 grader dannes ikke det farlige kreftfremkallende stoffet acrylamid. Dette er dokumentert gjennom forskning. De store industribakeriene opererer ofte med en slik risiko hvor det ikke tas hensyn til dette og bruker billige oljer/fett. Den mye omdiskuterte Palmeoljen er et rimelig produkt som inneholder mettet fett som avleires i blodårene.

olje.jpg

Sunne brødvarer - viktig for oss

Bruk av palmeoljer er bannlyst hos Jærbakeren. Salt som brukes er kun Himalayasalt. Jærbakeren baker brød uten E-stoffer. Ekte kremfløte er en selvfølge i alle våre kakeprodukter. Brød helt uten gjær får du hos oss hver dag. Jærbakeren samarbeider også med forskningsinstitutt om bruk av jordskokk i brødmat.

gulboks.png

Powered byiTools