Spelt

Speltprodukter er i enorm vekst og stadig flere har fokus på sammenhengen mellom helse og mat. Spelt er en urgammel hvetesort som har mange positive egenskaper. Dette skyldes først og fremst en langsom vekstbetingelse som danner og inneholder mange gode næringsstoffer. Tradisjonell hvete drives frem for hardt og raskt, og har derfor ikke de samme gode egenskaper. 

Dagens kosthold fokuserer veldig mye på fast food og ferdig produkter, dette er matvarer som ofte inneholder store mengder syre. Mangel på basiske matvarer kan være medvirkende årsak til en del livsstilssykdommer vi plages med. Speltmel er mer fordelaktig for et basisk kosthold enn ordinært hvetemel.

Våre knallgode speltknekkebrød ble til ved en feiltagelse og er i dag en virkelig salgssuksess. Industrien produserer også en del spelt produkter, med "Spelt" som produktnavn - men ofte inneholder disse speltproduktene kun en % andel speltmel. Jærbakerens speltprodukter er rene, basert på 100% speltmel.

Link til basisk kosthold: syre / base balansen

spelt.jpg

Sunne brødvarer - viktig for oss

Bruk av palmeoljer er bannlyst hos Jærbakeren. Salt som brukes er kun Himalayasalt. Jærbakeren baker brød uten E-stoffer. Ekte kremfløte er en selvfølge i alle våre kakeprodukter. Brød helt uten gjær får du hos oss hver dag. Jærbakeren samarbeider også med forskningsinstitutt om bruk av jordskokk i brødmat.

gulboks.png

Powered byiTools